17 - Υγιεινή & Ασφάλεια Τροφίμων
Σκοπός του προγράμματος είναι να εκπαιδεύσει τους εργοδότες και εργαζομένους σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων. Αποσκοπεί στην διασφάλιση της ποιότητας, την παραγωγή ασφαλών προϊόντων και την προστασία του καταναλωτή.
Οι συμμετέχοντες μετά την επιτυχή περάτωση του προγράμματος και την προβλεπόμενη δοκιμασία (εξετάσεις) λαμβάνουν επίσημες βεβαιώσεις που εκδίδονται από τον ΕΦΕΤ και θα στέλνονται άμεσα στους δικαιούχους.
Απευθύνεται
σε εργαζομένους και εργοδότες επιχειρήσεων τροφίμων που έρχονται, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, σε επαφή με τα τρόφιμα.
Διάρκεια
10 ΩΡΕΣ
Πρόγραμμα
- Εισαγωγή στην ασφάλεια τροφίμων
- Μικροοργανισμοί και χαρακτηριστικά αυτών
- Τροφοδηλητηριάσεις και η παρεμπόδισή τους
- Ατομική υγιεινή και συμπεριφορά του χειριστή τροφίμων
- Το Εργασιακό Περιβάλλον
- Πρακτικές καθαρισμού
- Κοινά μιάσματα και έλεγχος αυτών
- Νομοθεσία υγιεινής τροφίμων
Σχετικά Κείμενα
Έντυπη φόρμα
Κατάσταση
Ενεργό