Attachment | Size |
---|---|
ΦΕΚ 89Α_1976 | 273.76 KB |
1. Πτυχιούχοι Τμημάτων των Σχολών των Κ.Α.Τ.Ε., των οποίων τα πτυχία ορίζονται κατά το άρθρον 1 του παρόντος ισότιμα και ισοδύναμα προς τα πτυχία αντιστοίχων Σχολών, ασκούν οία επαγγελματικά δικαιώματα κέκτηνται οι πτυχιούχοι των Σχολών τούτων. Εις ας περιπτώσεις εις τας Σχολάς των Κ.Α.Τ.Ε. λειτουργούν πλείονες κατευθύνσεις του αυτού Τμήματος, τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων των κατευθύνσεων καθορίζονται διά των εν παραγράφο 2 του παρόντος άρθρου προβλεπομένων Π. Διαταγμάτων.
2. Διά Π. Διαταγμάτων, εκδιδομένων προτάσει των Υπουργών Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Προεδρίας Κυβερνήσεως και του αρμοδίου κατά περίπτωσιν Υπουργού, καθορίζονται τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων των λοιπών Τμημάτων των Σχολών των Κ.Α.Τ.Ε. και των άλλων Ανώτερων Τεχνικών Σχολών.
Τα διά των ως άνω Π. Δ/των καθοριζόμενα επαγγελματικά δικαιώματα ανταποκρίνονται πάντοτε εις τα βάσει των προγραμμάτων των Σχολών τούτων αποκτηθέντα υπό των πτυχιούχων επιστημονικά και επαγγελματικά προσόντα.
Η ισχύς του παρόντος άρχεται από της δημοσιεύσεώς του διά της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.
Έν Άθήναις τη 16 Απριλίου 1976
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ. ΤΣΑΤΣΟΣ
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΑΛΛΗΣ
Εθεωρήθη και ετέθη η μεγάλη του Κράτους σφραγίς.
Έν Άθήναις τή 17 Απριλίου 1976
Ο ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ
The social partners body for health and safety at work
2025 © EL.IN.Y.A.E.