Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Η ανθρώπινη ζωή και ο ανθρώπινος πόνος θυμάτων, συγγενών και φίλων είναι αδιαμφισβήτητα το μεγαλύτερο κόστος των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών και κανένα οικονομικό κόστος δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί τους. 
Εάν, όμως, θέλουμε να αντιμετωπίσουμε συστηματικά το φαινόμενο του επαγγελματικού κινδύνου θα πρέπει να εξετάσουμε και να αναλύσουμε την οικονομική του διάσταση. Τόσο η ίδια εργασία όσο και διάφορα θέματα σχετικά με τους κινδύνους της, όπως η πρόληψη, η ασφάλιση κ.ά. έχουν και οικονομική φύση.
Έτσι, η εξέταση της οικονομικής διάστασης των εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών είναι απαραίτητη. Θα πρέπει, όμως, να γίνεται σε επιστημονική βάση και με γνώση των περιορισμών, χωρίς υπεραπλουστεύσεις και αυθαίρετα συμπεράσματα που μόνο αρνητικές επιπτώσεις μπορούν να έχουν στον κοινωνικό διάλογο για την πρόληψη. 
Με το βιβλίο αυτό επιχειρείται η παρουσίαση των σημαντικότερων θεμάτων, των βασικών αρχών και των περιορισμών που απαρτίζουν το επιστημονικό πλαίσιο της οικονομίας της υγείας και της ασφάλειας στο χώρο εργασίας. Βασίλης Μακρόπουλος
Πρόεδρος ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.
Καθ. Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας

Συγγραφέας
Ταργουτζίδης Αντώνης
ISBN
978-960-6818-03-5
Εκδότης
ΕΛΙΝΥΑΕ
Χρονολογία
2008
Σελίδες
71
Εξαντλημένο
'Οχι
Λέξεις κλειδιά
Σχετικά Κείμενα
Συνημμένο Μέγεθος
Το πλήρες κείμενο σε μορφή pdf 911.11 KB