Συνημμένο | Μέγεθος |
---|---|
ΦΕΚ 3943Β_2021 | 159.42 KB |
Τροποποίηση διατάξεων της υπό στοιχεία Φ.900/1963/47526/Σ.1719/28-11-2016 απόφασης του Υφυπουργού Οικονομικών, του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας και του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης (Β’ 4573).
1. Η παρ. 2 του άρθρου 2 της υπό στοιχεία Φ.900/1963/47526/Σ.1719/28-11-2016 απόφασης του Υφυπουργού Οικονομικών, του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας και του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης (Β’ 4573) αντικαθίσταται ως εξής:
«2. Στην περίπτωση που αιτών είναι το ΥΠΕΘΑ, η ως άνω αίτηση υποβάλλεται από τη Διεύθυνση Στρατιωτικής και Τεχνολογικής Υποστήριξης της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης (ΓΔΟΣΥ/ΔΙΣΤΥ) στη Διεύθυνση Ενεργειακών, Βιομηχανικών και Χημικών Προϊόντων της Γενικής Διεύθυνσης Γενικού Χημείου του Κράτους (ΓΧΚ) της ΑΑΔΕ. Σε κάθε άλλη περίπτωση, η αίτηση υποβάλλεται στη ΓΔΟΣΥ/ΔΙΣΤΥ, με κοινοποίηση στη Διεύθυνση Αμυντικών Επενδύσεων και Τεχνολογικών Ερευνών της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ/ΔΑΕΤΕ) του ΥΠΕΘΑ, συνοδευόμενη από τεχνικό φάκελο, το περιεχόμενο του οποίου καθορίζεται στο παράρτημα της παρούσας. Η αίτηση και ο τεχνικός φάκελος, προωθούνται περαιτέρω από τη ΓΔΟΣΥ/ΔΙΣΤΥ με σχετική εισήγηση στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, προκειμένου ο ίδιος να διατυπώσει σύμφωνη γνώμη ως προς τη συνδρομή λόγων εθνικής άμυνας που καθιστούν αναγκαία τη χορήγηση της αιτούμενης εξαίρεσης. Στη συνέχεια, η αίτηση μαζί με τη σύμφωνη γνώμη, διαβιβάζονται από τη ΓΔΟΣΥ/ΔΙΣΤΥ στη Διεύθυνση Ενεργειακών, Βιομηχανικών και Χημικών Προϊόντων/ΓΧΚ προς εξέταση της αίτησης. Στην περίπτωση που ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κρίνει ότι δεν συντρέχουν λόγοι εθνικής άμυνας για τη χορήγηση της εξαίρεσης, η διαδικασία θεωρείται λήξασα και η αίτηση δεν διαβιβάζεται περαιτέρω.»
2. Οι περ. α) και β) της παρ. 3 του άρθρου 2 της υπό στοιχεία Φ.900/1963/47526/Σ.1719/28-11-2016 απόφασης του Υφυπουργού Οικονομικών, του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας και του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης (Β’ 4573) αντικαθίστανται ως εξής:
«α) Τα περιλαμβανόμενα στις περ. α) και γ) της παρ. 1 του παραρτήματος υποβάλλονται στη ΓΔΟΣΥ/ΔΙΣΤΥ, κατά την εξέταση της συνδρομής των λόγων εθνικής άμυνας για την αιτούμενη εξαίρεση, καθώς και στη Διεύθυνση Ενεργειακών, Βιομηχανικών και Χημικών Προϊόντων/ΓΧΚ.
β) Τα περιλαμβανόμενα στην περ. β) της παρ. 1 του παραρτήματος υποβάλλονται από τον αιτούντα μόνο στη ΓΔΟΣΥ/ΔΙΣΤΥ κατά την εξέταση της συνδρομής των λόγων εθνικής άμυνας για την αιτούμενη εξαίρεση. Στην περίπτωση που η αίτηση για την εξαίρεση υποβάλλεται από το ΥΠΕΘΑ, τα στοιχεία αυτά περιορίζονται σε δεδομένα τα οποία δεν βλάπτουν την εθνική άμυνα.»
3. Η παρ. 1 του άρθρου 3 της υπό στοιχεία Φ.900/1963/47526/Σ.1719/28-11-2016 απόφασης του Υφυπουργού Οικονομικών, του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας και του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης (Β’ 4573) αντικαθίσταται ως εξής:
«1. α. Οι χορηγούμενες εξαιρέσεις ανασκοπούνται ανά τέσσερα (4) έτη. Ειδικότερα, οι φορείς στους οποίους έχουν χορηγηθεί εξαιρέσεις υποβάλλουν στη Διεύθυνση Ενεργειακών, Βιομηχανικών και Χημικών Προϊόντων/ΓΧΚ ενημέρωση, αναφορικά με την αναγκαιότητα διατήρησης της εξαίρεσης κατά το μήνα Φεβρουάριο του έτους υποχρέωσης ανασκόπησης. Ως πρώτο έτος υποχρέωσης ανασκόπησης ορίζεται το Ν+4 έτος, όπου Ν το έτος χορήγησης της εξαίρεσης.
β. Σε περίπτωση που παραληφθεί η ως άνω ενημέρωση και παρέλθει το έτος ανασκόπησης, η Διεύθυνση Ενεργειακών, Βιομηχανικών και Χημικών Προϊόντων/ΓΧΚ ανακαλεί τις χορηγηθείσες εξαιρέσεις στο σύνολό τους και οι φορείς υποχρεούνται να υποβάλλουν νέες αιτήσεις για τη χορήγηση εξαιρέσεων σύμφωνα με τη
διαδικασία του άρθρου 2.
γ. Όταν εκλείψει ο λόγος για τον οποίο χορηγήθηκε εξαίρεση, όπως ιδίως σε περίπτωση απόσυρσης του σχετικού αμυντικού υλικού ή εύρεσης επιτρεπόμενων εναλλακτικών ουσιών για χρήση, ο φορέας στον οποίο χορηγήθηκε εξαίρεση υποχρεούται να υποβάλλει αίτημα ανάκλησης στη Διεύθυνση Ενεργειακών, Βιομηχανικών και Χημικών Προϊόντων/ΓΧΚ.»
Η ισχύς της παρούσας αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως