Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Πληροφορίες

Από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. ξεκίνησε η συγκέντρωση πληροφοριών για την επαγγελματική υγεία και ασφάλεια. Το υλικό αυτό εντάχθηκε στη βιβλιοθήκη του, η οποία λειτουργεί από το 1994.

Η συλλογή της βιβλιοθήκης περιλαμβάνει έντυπο και μη έντυπο υλικό. Το έντυπο υλικό ανέρχεται σε 4.000 τίτλους βιβλίων, μονογραφιών κ.ά., 270 περιοδικές εκδόσεις και 1.500 άρθρα (συλλογή από αποδελτίωση, εισηγήσεις κ.ά.).

Το μη έντυπο υλικό είναι συλλογή βάσεων δεδομένων σε CD-ROM, βιντεοταινιών, διαφανειών και πληροφοριών από το διαδίκτυο.

Το υλικό της βιβλιοθήκης καλύπτει τους εξής εξειδικευμένους τομείς:

Για την οργάνωση και την επεξεργασία του υλικού αυτού χρησιμοποιείται το βιβλιοθηκονομικό σύστημα ABEKT 5.6. του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ).

Το ταξινομικό και ταξιθετικό σύστημα που εφαρμόζεται στη συλλογή είναι το δεκαδικό σύστημα ταξινόμησης Dewey και η καταλογογράφηση γίνεται σύμφωνα με τους αγγλοαμερικανικούς κανόνες καταλογραφήσεως ACCR2. H βιβλιοθήκη συμμετέχει στο Πρόγραμμα Δικτύου Συνεργασίας Επιστημονικών Βιβλιοθηκών ΕΡΜΗΣ του ΕΚΤ, για την ηλεκτρονική παραγγελία άρθρων μεταξύ Ελληνικών Βιβλιοθηκών. Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, ο κατάλογος των περιοδικών της έχει ενταχθεί στον συλλογικό κατάλογο περιοδικών του ΕΚΤ.

Η Βιβλιοθήκη στεγάζεται στον 4ο όροφο του κτηρίου του Ινστιτούτου στην Αθήνα, σε χώρο ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες της και είναι τύπου ανοικτής πρόσβασης. Λειτουργεί τις πρωινές ώρες. Απογευματινή εξυπηρέτηση γίνεται μόνο κατόπιν συνεννόησης.

Στη Βιβλιοθήκη, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα χρήσης του αναγνωστηρίου, φωτοτύπησης έντυπου υλικού (σύμφωνα με το νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων) και εισόδου στο διαδίκτυο.

Κατάλογος Βιβλιοθήκης

Αναζήτηση στον κατάλογο