Τροποποιήθηκε από:
Συνημμένο | Μέγεθος |
---|---|
ΦΕΚ 2655Β_2019 | 479.05 KB |
1. Τις διατάξεις: α) του ν. 1045/1980 «Περί κυρώσεως της υπογραφείσης εις Λονδίνον Διεθνούς Συμβάσεως ’περί ασφαλείας της ανθρωπίνης ζωής εν θαλάσση 1974’ και περί άλλων τινών διατάξεων», όπως ισχύει (Α’ 95), β) του άρθρου 7 παρ. 4 του ν. 2575/1998 “Ρύθμιση Θεμάτων Αρμοδιότητας Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας” (Α’ 23), γ) του π.δ. 86/2016 «Κύρωση των τροποποιήσεων της Διεθνούς Σύμβασης ’περί ασφαλείας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, 1974’ (SOLAS), η οποία κυρώθηκε με το Νόμο 1045/1980 (Α’ 95), ως αυτές υιοθετήθηκαν την 27η Μαΐου 1999 με την απόφαση MSC.87 (71) της Επιτροπής Ναυτικής Ασφάλειας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO)» (Α’ 154), δ) του ν. 4150/2013 «Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις» (Α’ 102), όπως ισχύει, ε) του π.δ. 13/2018 «Οργανισμός Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής» (Α’ 26), Υπουργείων Πολιτισμού και Αθλητισμού, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ανασύσταση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και μετονομασία του σε Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Μετονομασία του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων σε Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού σε Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Μεταφορά Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού» (Α’ 114), ζ) του π.δ. 88/2018 «Διορισμός Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών» (Α’ 160), η) του άρθρου 90 του «Κώδικα νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα» [άρθρο πρώτο του π.δ. 63/2005 (Α’ 98)].
2. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις του παρόντος δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, σύμφωνα με το αριθμ. 2811.8/46583/2019/ 21-06-2019 έγγραφο Γ.Δ.Ο.Υ., αποφασίζουμε:
1. Εγκρίνεται και γίνεται αποδεκτή η MSC.88 (71) απόφαση της Επιτροπής Ναυτικής Ασφάλειας (MSC) του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ), όπως αυτή υιοθετήθηκε την 27η Μαΐου 1999.
2. Το κείμενο της απόφασης MSC.88(71)/27.05.1999, παρατίθεται σε πρωτότυπο στην αγγλική γλώσσα και σε μετάφραση στην ελληνική γλώσσα ως «ΜΕΡΟΣ Α» και «ΜΕΡΟΣ Β», αντίστοιχα.
3. Σε περίπτωση αντίθεσης μεταξύ του αγγλικού και του ελληνικού κειμένου των τροποποιήσεων, που κυρώνονται με την παρούσα απόφαση, κατισχύει το αγγλικό κείμενο.
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΑΥΤΙΚΗΣΑΣΦΑΛΕΙΑΣ,
ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 28 (b) της Σύμβασης του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού σχετικά με τις αρμοδιότητες της Επιτροπής,
ΣΗΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ την υιοθέτηση από την Ολομέλεια των αποφάσεων:
- Α.748(18) σχετικά με τον Κώδικα για την Ασφαλή Μεταφορά Συσκευασμένου Πυρηνικού Ακτινοβολημένου Καυσίμου, Πλουτωνίου και Υψηλού Επιπέδου Ραδιενεργών Αποβλήτων σε Πλοία (εφεξής αναφέρεται ως «Κώδικας INF»),
- Α.790(19) σχετικά με την Αναθεώρηση του Κώδικα INF,
- Α.853(20) σχετικά με τις Τροποποιήσεις στον Κώδικα INF, και
- Α.854(20) σχετικά με τις Κατευθυντήριες Οδηγίες εκπόνησης σχεδίων έκτακτης ανάγκης επί του πλοίου που μεταφέρουν υλικά και υπόκεινται στον Κώδικα INF, ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ την ανάγκη να προβλέπεται υποχρεωτική εφαρμογή των συμφωνηθέντων διεθνών προτύπων για τη μεταφορά εμπορευμάτων INF μέσω θαλάσσης, ΣΗΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΕΠΙΣΗΣ την απόφαση MSC.87(71) σύμφωνα με την οποία υιοθετήθηκαν τροποποιήσεις στο κεφάλαιο VII της Διεθνούς Σύμβασης Ασφάλειας Ζωής στη Θάλασσα (SOLAS), 1974, όπως τροποποιήθηκε, να κάνει τις διατάξεις του Κώδικα INF υποχρεωτικές σύμφωνα με την Σύμβαση στις ή μετά την 1η Ιανουαρίου 2001, ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙ, στην εβδομηκοστή πρώτη σύνοδό της , το κείμενο του προτεινόμενου Κώδικα INF,
1. ΥΙΟΘΕΤΕΙ το Διεθνή Κώδικα για την Ασφαλή Μεταφορά Συσκευασμένου Πυρηνικού Ακτινοβολημένου Καυσίμου, Πλουτωνίου και Υψηλού Επιπέδου Ραδιενεργών Αποβλήτων σε Πλοία (Κώδικας INF) το κείμενο του οποίου παρατίθεται στο Παράρτημα της παρούσας απόφασης.
2. ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ ότι σύμφωνα με τις τροποποιήσεις στο κεφάλαιο VII της Σύμβασης SOLAS, 1974, οι τροποποιήσεις στον Κώδικα INF πρέπει να υιοθετούνται, να τίθενται σε ισχύ και να ισχύουν σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου VIII εκείνης της Σύμβασης που αφορά τη διαδικασία τροποποίησης που ισχύει στο Παράρτημα της Σύμβασης εκτός από το Κεφάλαιο Ι,
3. ΑΙΤΕΙΤΑΙ από το Γενικό Γραμματέα να διαβιβάσει επικυρωμένα αντίγραφα της παρούσας απόφασης καθώς και το κείμενο των τροποποιήσεων που εμπεριέχονται στο Παράρτημα σε όλες τις Συμβαλλόμενες Κυβερνήσεις στην Σύμβαση,
4. ΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ από το Γενικό Γραμματέα να διαβιβάσει αντίγραφα της παρούσας απόφασης και του Παραρτήματος της στα Μέλη του Οργανισμού, που δεν είναι Συμβαλλόμενες Κυβερνήσεις στην Σύμβαση.
1.1 Ορισμοί
1.1.1 Για τον σκοπότου παρόντος Κώδικα:
.1 Διοίκηση νοείται η Κυβέρνηση του Κράτους του οποίου την σημαία δικαιούται να φέρει το πλοίο.
.2 Σύμβαση νοείται η Διεθνής Σύμβαση Ασφάλειας Ζωής στη Θάλασσα, 1974, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.
.3 INF φορτίο νοείται το συσκευασμένο πυρηνικό ακτινοβολημένο καύσιμο, πλουτώνιο και τα υψηλού επιπέδου ραδιενεργά απόβλητα που μεταφέρονται ως φορτίο σύμφωνα με την Κλάση 7 του Κώδικα IMDG, κατάλογο 10,11,12 ή 13.
.4 Πυρηνικό ακτινοβολημένο καύσιμο νοείται το υλικό που εμπεριέχει ουράνιο, θόριο και/ή ισότοπα πλουτωνίου που έχουν χρησιμοποιηθεί για τη διατήρηση μιας αυτοσυντηρούμενης αλυσιδωτής πυρηνικής αντίδρασης.
.5 Πλουτώνιο νοείται το προκύπτον μείγμα των ισότοπων του υλικού που εξάγεται από το πυρηνικό ακτινοβολημένο καύσιμο μετά επανεπεξεργασία.
.6 Υψηλού επιπέδου ραδιενεργά απόβλητα νοούνται τα υγρά απόβλητα που εξάγονται κατά τη λειτουργία του πρώτου σταδίου του συστήματος εξαγωγής ή τα συγκεντρωμένα απόβλητα από διάφορα στάδια εξαγωγής, εντός μιας εγκατάστασης για επανεπεξεργασία πυρηνικού ακτινοβολημένου καυσίμου, ή στερεά στα οποία έχουν μετατραπεί τέτοια υγρά απόβλητα.
.7 IMDG Κώδικας νοείται ο Διεθνής Ναυτιλιακός Κώδικας Επικίνδυνων Ειδών, όπως ορίζεται στον κανονισμό VII/14.6 της Σύμβασης.
.8 IBC Κώδικας νοείται ο Διεθνής Κώδικας Κατασκευής και Εξοπλισμού Πλοίων που Μεταφέρουν Επικίνδυνα Χημικά χύδην, όπως ορίζεται στον κανονισμό VII/8.1 της Σύμβασης
.9 Συμβάν νοείται κάθε περιστατικό ή σειρά περιστατικών, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας της ακεραιότητας των εμπορευματοκιβωτίων, που έχουν την ίδια προέλευση η οποία έχει ως αποτέλεσμα ή μπορεί να οδηγήσει σε απελευθέρωση ή πιθανή απελευθέρωση του φορτίου INF.
.10 Απελευθέρωση νοείται η διαφυγή φορτίου INF από το σύστημα συγκράτησής του ή η απώλεια συσκευασίας φορτίου INF.
1.1.2. Για τον σκοπό του παρόντος Κώδικα, τα πλοία που μεταφέρουν φορτίο INF κατανέμονται στις ακόλουθες τρεις κατηγορίες, ανάλογα με τη συνολική δραστηριότητα του φορτίου INF που μεταφέρεται επί του σκάφους:
Κατηγορία πλοίου INF 1 - Πλοία πιστοποιημένα να μεταφέρουν φορτίο INF με συνολική δραστηριότητα μικρότερη από 4.000 TBq.
Κατηγορία πλοίου INF 2 - Πλοία πιστοποιημένα να μεταφέρουν ακτινοβοληθέν πυρηνικό καύσιμο ή υψηλού επιπέδου ραδιενεργά απόβλητα με συνολική δραστηριότητα μικρότερη από 2 x ΙΟ6 TBq και πλοία πιστοποιημένα να μεταφέρουν πλουτώνιο με συνολική δραστηριότητα μικρότερη από 2 χ ΙΟ5 TBq.
Κατηγορία πλοίου INF 3 - Πλοία πιστοποιημένα να μεταφέρουν ακτινοβοληθέν πυρηνικό καύσιμο ή υψηλού επιπέδου ραδιενεργά απόβλητα και πλοία που έχουν πιστοποιηθεί για τη μεταφορά πλουτωνίου χωρίς περιορισμό της μέγιστης συνολικής δραστηριότητας των υλικών.
1.2 Εφαρμογή1
1.2.1 Ο παρών Κώδικας ισχύει για πλοία που ασχολούνται με τη μεταφορά INF φορτίου όπως περιγράφεται στον κανονισμό VII/15 της Σύμβασης.
1.2.2 Εκτός από τις απαιτήσεις του παρόντος Κώδικα, οι διατάξεις του Κώδικα IMDG πρέπει να εφαρμόζονται στη μεταφορά φορτίου INF.
1.2.3 Τα φορτία INF που πρέπει να μεταφέρονται στα πλοία της κατηγορίας INF 3 δεν πρέπει να επιτρέπονται σε επιβατηγά πλοία.
1 Γίνεται επίσης αναφορά στην απόφαση Α.893(21) - Κατευθυντήριες Οδηγίες για τον Προγραμματισμό Ταξιδιών. Η Επιτροπή Ναυτικής Ασφάλειας κατά την εβδομηκοστή πρώτη συνεδρίασή της έδωσε εντολή στη Γραμματεία του ΙΜΟ να συμπεριλάβει την παρούσα υποσημείωση μετά την έγκριση των εν λόγω Κατευθυντήριων Οδηγιών από τη Συνέλευση του ΙΜΟ στην εικοστή πρώτη σύνοδο της.
1.3 Επιθεώρηση και Πιστοποίηση
1.3.1 Πριν λάβει χώρα η μεταφορά φορτίου INF, ένα πλοίο που προορίζεται να μεταφέρει φορτίο INF υπόκειται σε αρχική επιθεώρηση η οποία περιλαμβάνει πλήρη εξέταση της δομής, του εξοπλισμού, των εξαρτημάτων, των διατάξεων και των υλικών του, εφόσον το πλοίο καλύπτεται από το παρόντα Κώδικα.
1.3.2 Η Διοίκηση ή ο Οργανισμός που έχει αναγνωριστεί από αυτή σύμφωνα με τον κανονισμό I/6 της Σύμβασης, μετά την αρχική επιθεώρηση όπως απαιτείται στο σημείο
1.3.1 εκδίδει για το πλοίο το Διεθνές Πιστοποιητικό Καταλληλότητας για τη Μεταφορά INF Φορτίου, το έντυπο του οποίου παρατίθεται στο προσάρτημα.
1.3.3 'Ενα πλοίο πιστοποιημένο για τη μεταφορά φορτίου INF υπόκειται σε επιθεωρήσεις και ελέγχους σύμφωνα με τις εφαρμοζόμενες διατάξεις του κεφαλαίου Ι της Σύμβασης, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι η δομή, ο εξοπλισμός, τα εξαρτήματα, οι ρυθμίσεις και τα υλικά συμμορφώνονται με τις διατάξεις του παρόντος Κώδικα.
1.3.4 Το Διεθνές Πιστοποιητικό Καταλληλότητας για τη Μεταφορά INF Φορτίου παύει να ισχύει εάν δεν έχει διενεργηθεί η επιθεώρηση που απαιτείται από το σημείο 1.3.3 ή έχει αποδειχθεί ότι το πλοίο δεν συμμορφώνεται με τις διατάξεις του παρόντος Κώδικα ή όταν το πιστοποιητικό του πλοίου το οποίο απαιτείται από την Σύμβαση έχει λήξει.
2.1 Η ευστάθεια μετά από ζημία ενός πλοίου Κατηγορίας INF 1 πρέπει να είναι ικανοποιητική για τη Διοίκηση.
2.2 'Ενα πλοίο Κατηγορίας INF 2 πρέπει:
.1 εάν είναι κατασκευασμένο σύμφωνα με τα πρότυπα για επιβατηγό πλοίο, να συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις ευστάθειας μετά την περίπτωση ζημίας του μέρους Β του Κεφαλαίου II-1 της Σύμβασης, ή
.2 εάν είναι κατασκευασμένο σύμφωνα με τα πρότυπα για φορτηγό πλοίο, να συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις ευστάθειας μετά την περίπτωση ζημίας του μέρους Β-1 του Κεφαλαίου 11-1 της Σύμβασης, ανεξαρτήτως του μήκους του πλοίου.
2.3 Ένα πλοίο κατηγορίας INF 3 συμμορφώνεται με:
.1 τις απαιτήσεις ευστάθειας μετά από ζημία για την ικανότητα επιβίωσης πλοίου τύπου 1 και τη θέση των χώρων φορτίου στο κεφάλαιο 2 του Κώδικα IBC, ή
.2 ανεξαρτήτως του μήκους του πλοίου, τις απαιτήσεις ευστάθειας μετά την περίπτωση ζημίας του μέρους Β-1 του κεφαλαίου 11-1 της Σύμβασης, χρησιμοποιώντας τον δείκτη υποδιαίρεσης RINF όπως δίδεται κατωτέρω:
RINF=R + 0.2(1-R)
3.1 Τα μέτρα πυρασφάλειας ενός πλοίου κατηγορίας INF 1 πρέπει να ικανοποιούν τη Διοίκηση.
3.2 Τα πλοία κατηγορίας INF 2 και 3, ανεξαρτήτως του μεγέθους τους, πρέπει να είναι εφοδιασμένα με τα ακόλουθα συστήματα και εξοπλισμό:
.1 ένα σύστημα πυρόσβεσης νερού που συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις του κανονισμού 11-2/4 της Σύμβασης·
.2 σταθερές διατάξεις πυρόσβεσης σε χώρους μηχανοστασίου κατηγορίας Α, όπως ορίζονται στον κανονισμό II-2/3.19 της Σύμβασης, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του κανονισμού 11-2/7 της Σύμβασης·
.3 σταθερές διατάξεις ψύξης χώρου φορτίου, οι οποίες συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις του κανονισμού 11-2/54.2.1.3 της Σύμβασης· και
.4 ένα σταθερό σύστημα ανίχνευσης πυρκαγιάς και συναγερμού πυρκαγιάς, το οποίο προστατεύει τους χώρους του μηχανοστασίου, τους χώρους ενδιαιτήσεως και τους χώρους υπηρεσίας, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του κανονισμού II-2/13 της Σύμβασης.
3.3 Σε πλοίο κατηγορίας INF 3, οι χώροι ενδιαιτήσεως, οι χώροι υπηρεσίας, οι σταθμοί ελέγχου και οι χώροι μηχανοστασίου της κατηγορίας Α πρέπει να τοποθετούνται είτε έμπροσθεν είτε όπισθεν των χώρων φορτίου, λαμβάνοντας δεόντως υπόψη την συνολική ασφάλεια του πλοίου.
4.1 Στα πλοία κατηγορίας INF 1, 2 και 3:
.1 πρέπει να παρέχεται επαρκής αερισμός ή ψύξη των κλειστών χώρων φορτίου ώστε η μέση θερμοκρασία περιβάλλοντος εντός των χώρων αυτών να μην υπερβαίνει ανά πάσα στιγμή τους 55 °C·
.2 τα συστήματα εξαερισμού ή ψύξης που εξυπηρετούν χώρους φορτίου που προορίζονται για τη μεταφορά φορτίου INF πρέπει να είναι ανεξάρτητα από αυτά που εξυπηρετούν άλλους χώρους. και
.3 τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία, όπως οι ανεμιστήρες, οι συμπιεστές, οι εναλλάκτες θερμότητας, η παροχή νερού ψύξης, παρέχονται εις διπλούν για κάθε χώρο φορτίου και τα ανταλλακτικά πρέπει να είναι διαθέσιμα, κατά την κρίση της Διοίκησης.
Η δομική αντοχή των περιοχών καταστρώματος και των διατάξεων στήριξης πρέπει να επαρκεί για να αντέχει το φορτίο που πρέπει να διατηρηθεί.
6.1 Πρέπει να παρέχονται επαρκείς μόνιμες διατάξεις ασφάλισης για την αποφυγή μετακίνησης των συσκευασιών εντός των χώρων φορτίου. Κατά τον σχεδιασμό μόνιμων διατάξεων, πρέπει να λαμβάνεται δεόντως υπόψη ο προσανατολισμός των συσκευασιών και να λαμβάνονται υπόψη τα ακόλουθα επίπεδα επιτάχυνσης του πλοίου:
1.5 g κατά μήκος/διαμήκης
1.6 g εγκαρσίως
1.0 g κατακόρυφα προς τα πάνω
2.0 g κατακόρυφα προς τα κάτω
.2 Εναλλακτικά, όταν οι συσκευασίες μεταφέρονται σε ανοικτό κατάστρωμα ή σε κατάστρωμα οχημάτων, πρέπει να ασφαλίζονται σύμφωνα με τις αρχές της ασφαλούς στοιβασίας και ασφάλισης βαρέων φορτίων που μεταφέρονται πάνω σε τροχοφόρα φορτηγά (ελαστικών) εγκεκριμένων από την Αρχή βάσει των Κατευθυντήριων Οδηγιών που εκπονήθηκαν από τον Οργανισμό2.
6.3 Τα υποστηλώματα συγκρούσεως, όταν χρησιμοποιούνται, πρέπει να είναι σε τέτοια διάταξη έτσι ώστε να μην παρεμποδίζουν ή να αποτρέπουν τη ροή του αέρα ψύξης που μπορεί να είναι απαραίτητη σύμφωνα με τις διατάξεις του σημείου 4.1.
2Ανατρέξτε :
1.1 στον Κώδικα Ασφαλούς Πρακτικής Στοιβασίας και Ασφάλισης Φορτίου, που υιοθετήθηκε από τον Οργανισμό με την απόφαση Α.714 (17),
1.2 στις Κατευθυντήριες Οδηγίες για την Ασφάλιση ρυθμίσεων για τη Μεταφορά Οχημάτων σε πλοία οχηματαγωγά (Ro-Ro) που εγκρίθηκαν από τον Οργανισμό με την απόφαση Α.581 (14) και
1.3 στην εγκύκλιο υπ' αριθμ. 745 της MSC σχετικά με τις Κατευθυντήριες Οδηγίες για την προετοιμασία του Εγχειριδίου Ασφάλισης Φορτίου.
7.1 Τα τροφοδοτικά ηλεκτρικής ισχύος σε πλοίο κατηγορίας INF 1 πρέπει να ικανοποιούν τη Διοίκηση.
7.2 Στα πλοία κατηγορίας INF2 και 3:
.1 πρέπει να παρέχεται εναλλακτική πηγή ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των διεθνών προτύπων που είναι αποδεκτά από τον Οργανισμό3, ώστε οι ζημίες που αφορούν την κύρια παροχή να μην επηρεάζουν την εναλλακτική πηγή. και
.2 η διαθέσιμη ισχύς από την εναλλακτική πηγή πρέπει να επαρκεί για την παροχή των ακόλουθων υπηρεσιών για τουλάχιστον 36 ώρες:
.2.1 του εξοπλισμού που προβλέπεται για τις διατάξεις πλημμύρας και ψύξης που αναφέρονται στα σημεία 3.2.3 και 4.1. και
.2.2 όλων των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης που απαιτεί η Σύμβαση.
7.3 Σε πλοίο Κατηγορίας INF 3, η εναλλακτική πηγή που αναφέρεται στο σημείο 7.2.1 πρέπει να βρίσκεται εκτός της έκτασης οποιασδήποτε ζημίας προβλέπεται στο κεφάλαιο 2.
3 Ανατρέξτε στις συστάσεις που δημοσίευσε η Διεθνής Ηλεκτροτεχνική Επιτροπή και, ειδικότερα, στη Δημοσίευση 92 - Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις σε Πλοία.
Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του φορτίου INF που πρόκειται να μεταφερθεί και με το σχεδίασμά του πλοίου, πρέπει να παρέχονται, εφόσον απαιτείται, πρόσθετες ρυθμίσεις ή εξοπλισμός για την ακτινοπροστασία, κατά τρόπο που να ικανοποιεί τη Διοίκηση.
Η διαχείριση και η εκπαίδευση για το πλοίο που μεταφέρει φορτίο INF πρέπει να ικανοποιούν τη Διοίκηση λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις στον Οργανισμό.
10.1 Κάθε πλοίο που μεταφέρει φορτίο INF πρέπει να φέρει επί του σκάφους σχέδιο έκτακτης ανάγκης.
10.2 Το σχέδιο αυτό πρέπει να εγκριθεί από την Αρχή με βάση τις Κατευθυντήριες Οδηγίες που έχει εκπονήσει ο Οργανισμός4 και να είναι γραμμένο σε γλώσσα ή γλώσσες εργασίας κατανοητές από τον πλοίαρχο και τους αξιωματικούς. Κατ' ελάχιστον το σχέδιο πρέπει να αποτελείται από:
.1 τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθεί ο πλοίαρχος ή άλλα πρόσωπα που είναι αρμόδια στο πλοίο να αναφέρουν ένα περιστατικό που αφορά φορτίο INF, όπως απαιτείται από το κεφάλαιο 11 του παρόντος Κώδικα.
.2 τον κατάλογο των αρχών ή των προσώπων που πρέπει να ειδοποιηθούν σε περίπτωση συμβάντος που αφορά το φορτίο INF·
.3 μια λεπτομερή περιγραφή των μέτρων που πρέπει να ληφθούν άμεσα από τα άτομα επί του σκάφους για την πρόληψη, τη μείωση ή τον έλεγχο της απελευθέρωσης, και την άμβλυνση των συνεπειών της απώλειας, του φορτίου INF μετά το συμβάν και
.4 τις διαδικασίες και τα σημεία επαφής του πλοίου για τον συντονισμό της δράσης από το πλοίο με τις εθνικές και τοπικές αρχές.
10.3 Εάν ένα πλοίο απαιτείται να διαθέτει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης επί αυτού από άλλα διεθνή όργανα, τα διάφορα σχέδια μπορούν να συνδυαστούν σε ένα ενιαίο σχέδιο με τίτλο "Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τα πλοία"5 .
4. Ανατρέξτε στις Κατευθυντήριες Οδηγίες για την ανάπτυξη σχεδίων έκτακτης ανάγκης επί των πλοίων για πλοία που μεταφέρουν υλικά που υπόκεινται στον Κώδικα INF, οι οποίες εγκρίθηκαν από τον Οργανισμό με την Απόφαση Α.854 (20).
5. Ανατρέξτε στις Κατευθυντήριες Οδηγίες για μια δομή ολοκληρωμένου συστήματος σχεδιασμού έκτακτης ανάγκης για έκτακτες καταστάσεις σε πλοία, οι οποίες εγκρίθηκαν από τον Οργανισμό με την Απόφαση Α.852 (20).
11.1 Οι απαιτήσεις υποβολής εκθέσεων του κανονισμού VII/7-1 της Σύμβασης πρέπει να ισχύουν τόσο για την απώλεια ή την πιθανή απώλεια φορτίου INF εκτός του πλοίου όσο και για κάθε συμβάν που συνεπάγεται απελευθέρωση ή πιθανή απελευθέρωση INF φορτίου, ανεξαρτήτως του λόγου αυτής της απώλειας ή απελευθέρωσης, συμπεριλαμβάνοντας μεταξύ άλλων τον σκοπό διασφάλισης της ασφάλειας του πλοίου ή τη διάσωση ζωής στη θάλασσα.
11.2 Η έκθεση αυτή πρέπει επίσης να υποβάλλεται σε περίπτωση βλάβης, ζημίας ή μηχανικής βλάβης του πλοίου που μεταφέρει INF φορτίο που:
.1 επηρεάζει την ασφάλεια του πλοίου, συμπεριλαμβανομένων αλλά χωρίς να περιορίζονται, στη σύγκρουση, προσάραξη, πυρκαγιά, έκρηξη, δομική βλάβη, πλημμύρα και μετατόπιση φορτίου. ή
.2 έχει ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας, συμπεριλαμβανομένης της αστοχίας ή της βλάβης του μηχανισμού πηδαλιουχίας, του συστήματος πρόωσης, του συστήματος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, και των βασικών επί του πλοίου βοηθημάτων ναυσιπλοΐας.
Η ισχύς της απόφασης αυτής αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Πειραιάς, 28 Ιουνίου 2019
Ο Υπουργός
ΦΩΤΙΟΣ - ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ