Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Αξιοπρεπής εργασία - Ασφαλής εργασία - HIV/AIDS
28 Απριλίου 2006

Το 2003, η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (Δ.Ο.Ε.) καθιέρωσε την 28η Απριλίου κάθε έτους ως παγκόσμια ημέρα εορτασμού της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία, δίνοντας έμφαση στην πρόληψη των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών.

Φέτος, η παγκόσμια ημέρα για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία είναι αφιερωμένη στην αξιοπρεπή εργασία-ασφαλή εργασία – ΗΙV/AIDS.

Είναι πλέον γνωστό ότι το AIDS υπονομεύει την ποιότητα ζωής εκατομμυρίων εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Έτσι, για τη διασφάλιση ενός ασφαλούς και αξιοπρεπούς εργασιακού περιβάλλοντος θα πρέπει μεταξύ άλλων να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης για τη μη μετάδοση του ιού.

Τόσο η πρόληψη, όσο και η έγκυρη ενημέρωση αποτελούν το καλύτερο εμβόλιο και στη διαδικασία αυτή ο ρόλος των κοινωνικών εταίρων μπορεί να είναι αποφασιστικός.

Το ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. ως ο μοναδικός εταιρικός θεσμός στη χώρα μας, ο οποίος με τις δράσεις και την παρουσία του από το 1992 έως και σήμερα προωθεί συναινετικά τις αρχές της πρόληψης στους χώρους εργασίας, σας προσκαλεί να συμμετάσχετε ενεργά στον εορτασμό, υιοθετώντας μια στάση ζωής για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα που αφορά την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Ο Γενικός Διευθυντής

Μηνάς Αναλυτής

 

Πλήρη κείμενα

Report on Decent Work - Safe Work - HIV/AIDS

OSH country profiles

CIS bibliography on HIV/AIDS

Αφίσα - Occupational safety and health poster

Αφίσα - HIV/AIDS poster

 

Σύνδεσμοι

Παγκόσμια ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία (ILO 2006: DECENT WORK - SAFE WORK - HIV/AIDS)