Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
11/05/2020

Δελτίο Τύπου
Συμμετοχή του ΕΛΙΝΥΑΕ σε τηλεδιάσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό
Αναφορά στο ρόλο του στη σταδιακή προσαρμογή των επιχειρήσεων στα νέα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων 

Σε τηλεδιάσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό με θέμα την τήρηση και τις προοπτικές βελτίωσης των μέτρων προστασίας της υγείας των εργαζόμενων που επιστρέφουν στις δουλειές τους στο πλαίσιο της σταδιακής επανεκκίνησης της οικονομίας συμμετείχε σήμερα, Δευτέρα 11 Μαΐου 2020, η Πρόεδρος του ΕΛΙΝΥΑΕ κ. Ρένα Μπαρδάνη. Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, κ. Γιάννης Παναγόπουλος, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γιώργος Καββαθάς, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κ. Γιώργος Καρανίκας, ο Υπουργός Επικρατείας, κ. Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, κ. Άκης Σκέρτσος, και η Γενική Γραμματέας Εργασίας κ. Άννα Στρατινάκη, η Ειδική Επιθεωρήτρια ΣΕΠΕ κ. Χρυσούλα Τουφεκούλα και η Προϊσταμένη Τμήματος Εποπτείας Φορέων Παροχής Υπηρεσιών ΥΑΕ, του Υπουργείου Εργασίας κ. Αγγελική Μοίρου.

Ιδιαίτερα θετική ήταν η αναφορά από τους συμμετέχοντες στο έργο που παρέχεται από το ΕΛΙΝΥΑΕ κατά την περίοδο της πανδημίας και ζητήθηκε να συνδράμει  συμβουλευτικά και εκπαιδευτικά μέσω των δομών του στην Αθήνα και των παραρτημάτων που διαθέτει στην περιφέρεια. Από τους συμμετέχοντες κοινωνικούς εταίρους (ΓΣΕΕ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ) τονίστηκε η άμεση ανταπόκριση των υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας, του ΣΕΠΕ και του ΕΛΙΝΥΑΕ στη νέα πραγματικότητα καθώς και η αναγκαιότητα ενίσχυσής τους. 

Από την πλευρά της, η κ. Ρ. Μπαρδάνη ανέφερε ότι η χώρα διαθέτει νομοθεσία πλήρως εναρμονισμένη με τις ευρωπαϊκές οδηγίες καθώς και μία σειρά χρήσιμων εργαλείων, τα οποία ορίζονται από την εθνική νομοθεσία. Η Πρόεδρος του ΕΛΙΝΥΑΕ τόνισε την ανάγκη εξειδικευμένης προσέγγισης στα θέματα που αφορούν την ασφάλεια και υγεία στους χώρους εργασίας τόσο σε γεωγραφικό όσο και σε κλαδικό επίπεδο και σημείωσε την ανάγκη τακτικής και εξειδικευμένης ενημέρωσης των επιχειρήσεων.  

Στρατηγικός στόχος για το Ινστιτούτο, όπως ανέφερε η κ. Μπαρδάνη, είναι η προώθηση της εκπαίδευσης με σύγχρονα μέσα σε όλα τα επίπεδα, ο εκσυγχρονισμός των ελεγκτικών μηχανισμών της Πολιτείας αξιοποιώντας την ψηφιακή τεχνολογία, η ενίσχυση του τριμερούς κοινωνικού διαλόγου, καθώς και η συνεργασία με ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς και φορείς με σχετική εμπειρία και κύρος. 

Σχετικά Κείμενα
Συνημμένο Μέγεθος
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11/5/2020 130.75 KB