Σχετικό έγγραφο:
Συνημμένο | Μέγεθος |
---|---|
ΦΕΚ 4463Β_2020 | 184.33 KB |
1. Με την παρούσα απόφαση καθορίζεται η μεθοδολογία κατάταξης των επιχειρήσεων τροφίμων σε κατηγορίες επικινδυνότητας με βάση την αξιολόγηση κινδύνου, ώστε ο επίσημος έλεγχος των επιχειρήσεων τροφίμων και επιχειρήσεων υλικών και αντικειμένων σε επαφή με τρόφιμα να διενεργείται με την προσήκουσα συχνότητα και να επιτυγχάνεται η αποτελεσματική εφαρμογή της νομοθεσίας περί τροφίμων.
2. Η αξιολόγηση κινδύνου αφορά όλες τις επιχειρήσεις τροφίμων και επιχειρήσεων υλικών και αντικειμένων σε επαφή με τρόφιμα που εμπίπτουν στο πεδίο αρμοδιότητας του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), στα στάδια της παραγωγής, της μεταποίησης και της διανομής των τροφίμων, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 2, της υπ’ αρ. 15523/30.8.2006 κοινής υπουργικής απόφασης, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.
3. Για την εφαρμογή της παρούσας Αρμόδιες Αρχές ορίζονται οι Αρχές στις οποίες έχει ανατεθεί, αρμοδιότητα διενέργειας επίσημων ελέγχων και άλλων επίσημων δραστηριοτήτων, από τον ΕΦΕΤ.
Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.